maandag 19 oktober 2009

Justine jarig !


Vandaag was Justine jarig ! Ze is 7 jaar geworden, hoera !
Ze bracht bordjes, bestek, servietten en twee heerlijke (zelfgebakken) taarten mee, dus we hebben er een echt feestje van gemaakt.
Een dikke proficiat, Justine !!

vrijdag 16 oktober 2009

Gekke sprongen !

Vandaag opnieuw dierenbezoek in de klas ! Justine had in haar tuin een kikker gevonden en het beestje wou dolgraag eens kennismaken met de rest van de klas :-) Dat werd een memorabele middag ! Eerst bestudeerden we Kikker eens goed, praatten we een beetje over zijn lichaamsbouw, eetgewoontes en leefgebied. Justine vond het ook een leuk idee om Kikker een nieuwe woonplaats aan te bieden in de groene zone (met vijvers) aan onze klas. Dat vonden we allemaal wel een leuk plan eigenlijk. Makkelijker gezegd dan gedaan ... Kikker moest daarvoor verhuizen van potje en toen zag de fantastische springer zijn kans en ... hij ontsnapte ! Met een supersnelle reflex (ahum !) zat Marjan meteen bij Kikker, maar hilariteit alom toen deze een andere uitweg zag langs haar rok. Het duurde niet lang eer we hem weer veilig in zijn bakje hadden, maar we hebben toch eventjes goed gelachen ! :-)
Even later mocht hij kennis maken met zijn nieuwe habitat en hij had het er duidelijk meteen naar z'n zin. En wie weet maken we volgend voorjaar kennis met zijn Vrouw en Nageslacht ? Wij wachten vol spanning af !
P.S. Zijn schutkleuren werken alvast erg goed, kunnen jullie hem vinden op de foto ?

Herfst

Tijd voor een nieuw project ! We hadden net 'sporen en afdrukken' afgesloten en toen kwam een nieuw onderwerp al onze richting uitgewaaid ... Justine constateerde plots dat er een spin in haar kleidoos zat, een holletje maken tussen de letters, dat leek het beestje blijkbaar wel wat :-) Iedereen was plots helemaal gek van spinnen, we vonden het wel een goed onderwerp voor een project (Evy had ondertussen ook een kruisspin meegebracht). Toen Seth echter opeens met een heleboel noten aankwam, Evy plots sierfruit had meegebracht en we ook nog eens paddenstoelen ontdekten in onze speelweide, besloten we om het geheel te combineren en ons de komende weken simpelweg toe te leggen op "de herfst" ! Zo kunnen we dat alles combineren en leren we weer heel wat bij. Wordt vervolgd !

Woef !

We kregen bijzonder bezoek in onze klas ... Darco ! Geen nieuwe leerling, maar de drie maanden jonge puppy van Kirsten en haar familie. Wat heeft ze naar dit nieuwe huisvriendje uitgekeken ! Wekenlang vertelt ze er al over en ze telde de dagen af tot zijn thuiskomst. En nu is het dus eindelijk zover, het gezin van Kirsten is uitgebreid met een kleine Beagle. Deze week kwam hij even op bezoek in de klas, wat een schatje ! Iedereen kon hem uitgebreid bewonderen en aaien en het was een goed moment om allerlei vragen te stellen, want zo'n kleine knuffel vraagt natuurlijk ook heel wat verzorging. Na een kwartiertje werd puppy Darco moe van al dat enthousiasme en ging hij terug naar zijn veilige mandje thuis, om te bekomen van zijn uitstap. Hij liet heel wat blinkende oogjes achter in onze klas ! :-)

Ymke is jarig !

Op vrijdag 8 oktober was Ymke jarig, zes jaar is ze geworden. En zo hadden we het eerste verjaardagsfeestje van dit schooljaar. We smulden van haar lekkere traktatie en we zongen uit volle borst ons feestrepertoire. Nog vele mooie jaren toegewenst, Ymke, proficiat !!