maandag 23 november 2009

Jitske is zes jaar geworden !


Hiep hiep hoera, Jitske was op 19 november jarig, ze werd al zes !! Ze bracht deze heerlijke snoephuisjes mee, we waanden ons Hansje en Grietje ! :-))
We konden er wel twee dagen van smullen, lekker hoor ! Nog een dikke proficiat Jitske en nog vele mooie jaren !

Laatste nieuwtjes !


Waaaaaar zijn wij zo allemaal mee bezig ? U vraagt het zich ongetwijfeld af ! :-) Hier een overzichtje ...

* We hebben een hele leuke tijd met ons project over "mijn familie en vrienden". Het is razend interessant, want iedereen heeft ontzettend veel leuke dingen van thuis mee gebracht, waarvoor dank hoor !! Zo is het echt tof om de dingen waarover je praat heel reëel te maken voor de kinderen. We praten over zwangerschap, geboorte, hoe is dat bij iedereen verlopen ? We bekijken geboortekaartjes, babyfoto's, praten over couveuses, tweelingen, enzovoorts. Dan praten we verder ook over hoe we al gegroeid zijn, van baby tot peuter, dan kleuter en nu schoolkind. We bouwen een stamboom op tot aan onze grootouders. Hoe heten die ? Welke bijnamen geven we ze ? Van Oma Zee naar Opa Chocolat, het is echt leuk om te horen hoe creatief iedereen is geweest met die naamkeuzes :-) We praten ook over sterven, wat gebeurt er, wie heeft er al mensen in de de dichte familiekring die gestorven zijn ? Iedereen is ook anders, waaraan merken we dat ? Hoe "anders" wonen mensen op verschillende plaatsen in de wereld ? Hoe wonen wij ? Een heel leuk project !

* In de wiskundelessen zijn we weer een flinke sprong voorwaarts aan 't maken ! We leren splitsen als voorbereiding op de echte sommen. We speelden van busje-komt-zo ...

* We bekeken schimmels, vierden de jarigen, gingen naar de bieb, doken het zwembad in, enz ... kortom : wij komen bijna tijd te kort op school !!

Kijk maar eens naar de foto's en dan snapt u wel wat we bedoelen !

Robbe is jarig !


Hiep hiep hoera, Robbe is zes jaar geworden !!
Hij bracht een lekkere traktatie mee naar de klas en wij hebben dat natuurlijk uitbundig gevierd. Een dikke proficiat en nog vele, mooie jaartjes toegewenst hoor !!

zondag 8 november 2009

Paddenstoelenpracht


Eind oktober bracht Jitske een bijzondere doos mee naar de klas. Er zaten heel wat paddenstoelen in ! Nu, vergis je niet, wij weten héél goed dat we normaal gezien nooit paddenstoelen mogen plukken. Ten eerste zijn ze daarvoor veel te mooi (en door ze weg te halen, kunnen ze zich niet meer verspreiden) en ten tweede zijn veel paddenstoelen giftig, dus daar blijf je beter van af !
Deze keer was echter een uitzondering. De paddenstoelen stonden in een veld bij de buren van Jitske en dat veld moest sowieso afgemaaid en omgeploegd worden, dus dan zouden de paddenstoelen onherroepelijk verloren zijn. De papa van Jitske heeft ze dan toch geplukt, zodat we er tenminste nog iets konden van leren ! We hebben ze uitgebreid bestudeerd (met handschoenen !), een unieke kans. Er waren zelfs een paar prachtige inktzwammen bij. We legden ook een paar hoedjes op een zwart blad, zodat we na een paar dagen de sporen konden zien liggen (die losgelaten worden als de paddenstoel afsterft).
Het unieke ervaring, de foto's ziet u in het album !

Seth jarig !


Op 30 oktober was Seth jarig, dus de laatste schooldag voor de vakantie vierden we dat in de klas !! Hij trakteerde met lekkere snoepzakje en een doos koeken. We zongen er vrolijk op los, want hij is nu al zeven ! Proficiat Seth !!