zaterdag 5 december 2009

Hij komt, hij komt !

Donderdag was het EINDELIJK zover ... Sinterklaas en Zwarte Piet zijn op bezoek gekomen ! De zenuwen stonden erg gespannen, van rekenen en lezen kwam die dag natuurlijk niet veel in huis. We hebben samen de ontvangstruimte klaargemaakt en versierd in de voormiddag en daarna was het afwachten... Om 13u15 was het dan eindelijk zover, we maakten een erehaag aan de schoolpoort en onze sinterklaasliedjes waren tot ver buiten Dudzele te horen ! En daar kwàm hij inderdaad !! We hebben hem heel hartelijk ontvangen en Hij was héél blij om terug in Onze Bijenkorf te zijn. Binnen mochten we Hem vragen stellen, onze tekeningen afgeven en liedjes zingen. Sinterklaas en Zwarte Piet vertelden ons ook nog een spannend verhaal, over die ene keer dat het cadeautjes-moment bijna in het water was gevallen. Gelukkig is alles goed gekomen ! Een beetje later mochten we dan één voor één bij Sinterklaas komen voor een cadeautje en een foto. Toen iedereen aan de beurt was geweest, moesten Sint en Piet verder trekken naar de oudere kinderen. We hebben hem zéér enthousiast uitgezwaaid ... tot volgend jaar !!

Het verhaal van Wim ... euh, Sinterklaas !

We zijn deze week natuurlijk helemaal in de ban van Sinterklaas en Zwarte Piet. Het is bijna Zijn verjaardag ... zou Hij ons ook een bezoekje brengen ? We moeten nog wat geduld hebben !
In afwachting van dit eventuele Hoog Bezoek, hebben we al een mooie collage gemaakt met gekleurd papier, zingen we sinterklaasliedjes, hebben we ook een versje geleerd over de Zwarte Pieten die straks dringend in bad moeten en staan ook onze lees-en-schrijfblaadjes vol sinterklaasopdrachtjes. O ja, zelfs in de turnles deden we hard ons best om volleerde zwarte pietjes te worden, want we moesten allerlei opdrachten uitvoeren om ons zwarte-pieten-diploma te halen ! Klimmen op de daken, stilletjes sluipen, door schoorstenen glijden, ... we kunnen het allemaal !
Deze week kwam Wim ons ook een fantastisch verhaal vertellen. Wisten jullie dat hij al jàren een héél bijzonder koffer op zijn zolder heeft liggen ? Wij weten nu hoe dat komt en vooral ... wat er in zit ! Maar we hebben hem uiterste geheimhouding beloofd, dus de precieze details kunnen we niet prijsgeven. Maar zoals je aan de foto's kan zien, was het een erg grappig en spannend verhaal !

Stambomen

We hebben ons project over familie en vrienden afgesloten. Het is een heel leuk project geworden, mede dankzij alle leuke spullen die de kinderen van thuis meekregen ! Dankjewel daarvoor hoor !
Als aflsuiter hebben we stambomen gemaakt (al bleven sommige kinderen het "boomstammen" noemen :-) . Geen eenvoudige opdracht, want families zitten soms vrij ingewikkeld in elkaar ! Maar het was heel leuk om te doen !
De komende week staat volledig in het teken van Sinterklaas natuurlijk ... zou hij ons een bezoekje brengen ?