dinsdag 19 januari 2010

Brevetten

Een applaus voor onze brevetzwemmers van dit voorjaar !!
Op dinsdag 12 januari legden ze hun brevet af in het Noordzeebad Blankenberge : Jade (50 m), Caitlin (50 m), Yara (100 m), Obe (100 m) en Morgane (100 m). Maxim legde zijn brevet van 50 m af, maar had nog wat reserve en zal dus tijdens de volgende zwembeurt een gooi doen naar de 100 m !
Hiep hiep hoera !

woensdag 13 januari 2010

Koning Winter


We zijn ondertussen een nieuw project begonnen. Met het huidige winterweer (en alle verhalen over de sneeuwpret in de kerstvakantie) werd het logischerwijs "de winter", de kinderen spreken over niets anders ! We verwerken er natuurlijk verschillende domeinen in : alles over het weer (waarnemingen en woordenschat), de dieren - en meerbepaald de vogels - in de winter, warm en koud (een beetje fysica zowaar over smelten, waterdamp, enz ...), het is uitgebreider dan je op 't eerste zicht zou denken. Maar wel heel leuk allemaal !
In het foto-album kan je al een beetje zien waar we mee bezig zijn, maar dat wordt natuurlijk nog vervolgd.
Verder hebben we ook een weer-waarnemingskalender in de klas gezet, een héle oude ! Misschien zijn er papa's en mama's die de prentjes herkennen, Marjan had er immers als kind ook zo eentje in haar klas. En ze had nog zo'n oud exemplaar liggen, al jaren aan 't verstoffen op de kast. Zonde ! En alles wat retro is, is weer hip ! Vintage heet dat dan zeker, met een moeilijker woord ? Het doet er niet toe ! De kinderen vinden het geweldig leuk om te doen en 't is natuurlijk leerzaam ook, wat wil een mens nog meer ?

donderdag 7 januari 2010

Schrijfkriebels !

Het nieuwe jaar is nog maar een weekje"oud", maar wij zijn er al goed ingevlogen ! Wij leren ... schrijven ! Zoals de "grote mensen" !! Met krulletters en al ! Jaaaaaa, dat is enorm spannend hoor ! Geen stress, want we zijn er echt wel klaar voor. We kennen de letters die we schrijven, dus daar hoeven wij ons hoofd alvast niet over te breken. En onze motoriek is de voorbije maanden enorm verfijnd, dus we zijn er helemaal klaar voor ! Dus daar gaan we, de ene schrijfletter na de andere. Misschien mag u zich binnenkort aan de eerste zelfgeschreven briefjes verwachten ... ze worden groot !!

Fijne feesten !


We wensen jullie allemaal deugddoende kerstdagen en een heel fijn, gezond en gezellig 2010 toe !! Drie dikke zoenen van Arno, Kirsten, Caitlin, Robbe, Maxim, Morgane, Evi, Wesley, Justine, Obe, Yara, Seth, Ymke, Jitske, Jade en Marjan !

December-doeningen


Wat gebeurde er nog allemaal in die laatste schoolweken van 2009 ... de feiten op een rijtje !

* we leerden van plus en min en kunnen nu simpelweg rekenen !
* we hadden enorm veel zieken in de klas (jaja, de Mexicaanse griep is ook bij ons gepasseerd en de oorontstekingen waren ook niet te tellen)
* we zetten de kerstboom en we vonden dat geweldig gezellig
* we maakten een nieuwjaarsbrief, waar hopelijk de ganse familie blij mee zal zijn
* we knutselden een leuke kerstman of sneeuwman, met bloempotjes
* we vierden een héél leuk kerstfeestje in de klas, mét kinderchampagne (dankjewel mama van Morgane !), een spannend bingo-spel, cadeautjes en snoepjes, ambiance !
* we wensten elkaar een hele fijne kerstvakantie toe ...

... en toen werd het tijd om uit te rusten ! Tot volgend jaar !!