donderdag 25 februari 2010

Babygeitjes


Gisteren kregen we nog extra bezoek in onze klas, tijdens de praatronde. Uitzonderlijk schattig bezoek ! De mama van Morgane liet ons even kennis maken met de jongste aanwinst op hun boerderij, twee baby-geitjes. De mamageit heeft eigenlijk drie kleintjes gekregen, maar er moest er toch eentje bij haar blijven, want we willen haar niet ongerust maken natuurlijk. Wat een schatjes, deze twee ! Ze zijn pas een week oud en daar schrokken we wel van, want hoe schattig ze ook zijn, ze zijn best al "groot"om pas een weekje oud te zijn. Ze waren héél braaf ! Het zwartje viel zowaar al in slaap in Seths armen, in onze zetel, het voelde zich al helemaal thuis. Na een kwartiertje trokken ze weer huiswaarts, veilig naar hun mama. We vernamen trouwens ook dat de ezel van de boerderij zwanger is, dus wie weet kunnen we daar ook op babybezoek als het zover is !

woensdag 24 februari 2010

Welkom Flor !



Ondertussen verwelkomden we, zoals aangekondigd, Flor in onze klas. En dat het plezant is, dat heeft u thuis vast al vernomen !! Zoals ik ook al zei : Flor barst van de leuke ideeën en plannen en dat begon maandag meteen al goed ... het nieuwe project is ... chocolade !! Ideaal als aanloop naar de paaseitjestijd en het is al lang geen geheim meer dat ik zelf stiekem verslaafd ben aan het zwarte goud ;-) Enfin, de eerste dag gingen we meteen al op stap. We bezochten pralinezaak "Pralinette" in de Wollestraat in Brugge, waar we heel vriendelijk ontvangen werden door de eigenaar, die ons wegwijs maakte in de geschiedenis van chocolade. We kregen ook een uitgebreide demonstratie chocolade-figuurtjes-maken en last but not least ... we mochten proeven ! Héérlijk !! Daarna ging het richting chocolademuseum, om de kennis wat uit te diepen. Echt een bezoekje waard ! En we mochten er ook alweer proeven ...
Flor heeft nog heel wat meer in petto ... wordt vervolgd dus !

maandag 15 februari 2010

Carnavalplezier



Vrijdag vierden we natuurlijk naar jaarlijkse traditie carnaval ! De kinderen mochten verkleed naar school komen (we zagen echt de leukste pakjes !) en we gingen de hele voormiddag verkleed spelen in het Speeldorp. Foto's in het school-album, 't was héél plezant !!
Het was me trouwens nog een drukke laatste week. We wilden echt wel "proper" de vakantie in gaan. Ten eerste omdat dat fijn is, een periode goed opgeruimd afsluiten, dan kan je des te beter opnieuw starten na de vakantie. Schoon schip maken, heet dat dan ! En deze keer hebben we nog een extra reden, want na de vakantie verwelkomen we in onze klas Flor. Ze is tweedejaarsstudente aan de normaalschool en ze zal anderhalve week het reilen en zeilen in onze klas begeleiden en sturen. Ze barst van de leuke ideeën en projecten (waarover ik lekker nog niets verklap) en het is natuurlijk fijner werken als je kan starten in een propere klas. We kijken er al naar uit ! Maar nu eerst genieten van dat welverdiende weekje verlof !

zondag 7 februari 2010

Arno is jarig !

Op vrijdag 5 februari was Arno jarig, hij is 7 jaar geworden !! Hij trakteerde ons op een enorme portie vers gemaakt vanille-ijs, met saus en spekkies, mmmmmmmm, héérlijk ! We lieten het ons echt smaken, maar die 5 liter ijs, die konden we onmogelijk alleen op. We haalden er eerst de kleuters bij, dan de klas van Wouter en uiteindelijk onderbraken de grootsten ook hun turnles om te komen smullen. 't Was feest in onze klas, met de hele school. Lekker hoor ! Van harte proficiat Arno, nog vele mooie jaren !

Quiz !

Nog een belangrijk bericht ! Op vrijdag 29 januari deden we met Onze Bijenkorf opnieuw mee aan de jaarlijkse dorpsquiz, georganiseerd door het Davidsfonds, in zaal De Polder in Dudzele. Het was er ook naar jaarlijkse gewoonte een drukke bedoening, want er deden wel 29 ploegen mee ! Een team van leerkrachten, ouders, en zelfs ouders van oud-leerlingen, gaf het allerbeste van zichzelf en na meer dan drie uur intensief kwissen, eindigde de Bijenkorfploeg op de 4 de plaats !! Een schitterende prestatie, al zeggen we het zelf :-) Volgend jaar gaan we er weer voor !

woensdag 3 februari 2010

Timmer-tijd

Wie dezer dagen onze klas zoekt, zou best op z'n gehoor af gaan ! We sluiten ons project winter af met een timmer-activiteit, we bouwen namelijk vogel-voeder-plankjes. Je kan het bouwen volgen in ons foto-album. Pret verzekerd ! En niet makkelijk hoor, samen met een vriendje of vriendinnetje moeten ze afspreken, overleggen en proberen, hoe krijg je die plankjes het best aan elkaar vast ? En wat te doen met scheef-geklopte-nagels ? Ze kunnen ondertussen niet alleen goed overweg met de hamer, maar ook met de tang :-) Veel vingers zijn er nog niet gesneuveld, gelukkig, hout vasthouden (hà !) dat dat zo blijft ! Maar geen zorgen, we zijn voorzichtig hoor !

Spuitje !

Op donderdag 28 januari kwam de schooldokter langs ! Alle kinderen gingen mee met de verpleegster voor een paar eenvoudige onderzoeken (zoals het testen van de ogen bijvoorbeeld) en daarna moesten ze dus even bij de dokter langs. Sommige kinderen kregen op die dag ook een herhalingsvaccin ... daar keken ze niet echt naar uit ! En oké, eerlijk is eerlijk, niemand krijgt voor z'n plezier een spuitje. Die ochtend was het dan ook een beetje stilletjes in de praatronde ... Maar ze spraken elkaar moed in, we maakten er wat grapjes over en uiteindelijk hebben ze zich allemaal even flink en stoer gehouden. Er kwam geen traantje aan te pas ! En toen ze nog even mochten poseren met hun pleister, kregen ze er zelfs de slappe lach van !