woensdag 24 maart 2010

Neenee, géén horrorverhalen in onze klas hoor !!
Gewoon onze wekelijkse gezonde afspraak met Tutti-Frutti, bloed-appelsienen deze keer en Justine vond ze héél erg lekker !! :-))

woensdag 10 maart 2010

Evi is jarig !!

Hoera, nog een jarige job in onze klas : Evi is 7 jaar geworden !!
We zongen van hoera-hoezee en Evi trakteerde iedereen op een leuke paas-knutsel-pakketje met snoepjes erbij, dankjewel hoor ! Nog vele, mooie jaren, Evi !

Kirsten is jarig !!


Hiep hiep hoera, Kirsten is 8 jaar geworden !!
Ze trakteerde ons met een zelf gebakken cake, een échte High School Musical - cake. En die was héééérlijk !! Nog vele mooie jaren, Kirsten !!

Martha


Vreugde en verdriet, het ligt soms erg dicht bij elkaar ... Bij Morgane maken ze nogal wat mee de laatste weken. De ezel op hun boerderij was in blijde verwachting, dat kon u hier al eerder lezen. Vorige week was het dan plots zover, op 4 maart werd het kleine veulentje geboren ! Vrij onverwacht, want daags voordien hadden ze net nog afscheid moeten nemen van hun lieve pony Plop, die niet meer kon herstellen van een knieblessure. De dierenarts die voor Plop langskwam, merkte op dat het vast niet meer lang zou duren voor mama ezel ... En zowaar, daags nadien werd Martha geboren ! De eerste uren verliepen moeizaam en ook de dagen erna waren de zorgen groot, want ze kreeg koorts. Vijf dagen lang werd ze vertroeteld en verzorgd door iedereen, maar dat kon echter niet verhinderen dat ze maandagmorgen toch gestorven is. Zo jammer !! Morgane had net doopsuikertjes meegebracht, omdat ze zo blij was met Martha en ze heeft dan besloten om deze toch uit te delen. Zo vierden we toch op een mooie manier een heel lief, maar veel te kort leven ! Dat de lente nu maar gauw komt !!

Dankjewel Flor !






Ondertussen zit de stageperiode van Flor er al weer op ! Wat gaat het toch snel ... En er was elke dag zoveel leuks te beleven, dat hoorde u vast al aan de verhalen van de kinderen. Het project chocolade groeide elke dag. Niet alleen leerden ze alles over het productieproces en de oorsprong van chocolade, ze dansten ook een Maya-offerdans (want diezelfde Maya's vonden het Zwarte Goud ooit uit), de schilderden met chocolade (body-art), er werden chocoladekoekjes gebakken, milkshakes gemaakt, pralientjes ontworpen met klei (mét mooi versierde doosjes), er kwam een chocolade-ontbijt, in een heus chocoladelabo (met speciale handschoenen en materialen) onderzochten we verschillende soorten chocolade en als afsluiter organiseerde Flor een chocolade-fondue ! Amai ... 't is voor de lijn maar beter dat er niet àl te vaak zo'n project aan bod komt :-))) Maar 't was zo leuk en lekker ! Ook de andere lessen werden elke dag uitstekend verzorgd, met mooie materialen. Dankjewel Flor, voor alle leuke dingen ! We wensen je nog veel succes toe met de studie !!