zaterdag 24 april 2010

Dankuwel paashaas !


2 APRIL 2010

We hebben heel wat leuke paasknutselmomenten beleefd dit jaar (foto's in ons album) en we maakten natuurlijk ook een mooie paasmand ... in de hoop dat de paashaas ook dit jaar een bezoekje zou brengen aan onze klas ! En dat lieve beestje is ons niet vergeten, we werden lekker verwend met een overvol mandje heerlijke chocolade-eieren ! Sommige kinderen beweerden zelfs dat we de paashaas bijna op heterdaad hadden betrapt, want ze hoorden beslist iets sluipen in ons tweede lokaal en er was heel wat discussie rond een vermeend pootafdrukje dat zou te zien zijn op een Twister-spel in de klas ("de paashaas heeft op MIJN twister gelopen !!!!!") ... Spannend was het in elk geval en dat de eieren gesmaakt hebben, daar twijfelt niemand aan. We hebben dan ook met z'n allen eens keihard "dankuwel paashaas" geroepen. Hopelijk tot volgend jaar !

Een creatief ei gelegd !

MAART 2010

Jaja, de paastijd zorgt niet alleen voor leuke knutselmomenten in de klas (te zien in ons foto-album !), maar ook thuis kunnen de kinderen (en de ouders) hun creatieve ei kwijt ! Obe maakte samen met papa en mama een leuke paasboom (een paasstukje) en dat mocht een paar dagen onze klas sieren. Heel mooi gemaakt hoor !

Windrichtingen

MAART 2010

Seth bracht een kompas mee naar de klas ! Een heel interessant instrument is dat, hij vond het op een veld. We bespraken eens waarvoor zo'n kompas gebruikt kan worden. Daarna vonden de kinderen het superleuk om eens aan te wijzen in welke richting we zouden moeten stappen voor een wandeling naar China, of Amerika, of de Noordpool en de Zuidpool. De fantasie sloeg al helemaal op hol !

Tikkeneitje !

MAART 2010

Caitlin en Jade brachten een ganzenei mee naar de klas, past natuurlijk helemaal in ons lente-en-paas-thema van het moment. We vonden het ei supergroot, heel wat anders dan een kippenei !! Ze hadden het van de buren gekregen. Papa had er al eentje opgesmuld. Dit exemplaar zouden de meisjes dan 's avonds opeten, maar ze wilden het ons eerst eens laten zien, superleuk ! En ... smakelijk meiden !!

Verloren gelopen

maart 2010

Onze dierenvriend Morgane bracht opnieuw een extra klasgenootje mee naar de klas ! Er zat een pad in haar huis, die blijkbaar tijdens de paddentrek verloren liep en zich steeds opnieuw in haar huis wilde verstoppen. Omdat onze school in een prachtige groene omgeving, mét water, ligt, bracht ze hem mee naar school om hem daar misschien een betere thuis te kunnen geven. We lieten hem vrij bij de beek bij onze weide achteraan, maar niet voor we hem (of haar ?) eerst eens goed bekeken hebben. Mooi beest !!