zaterdag 23 oktober 2010

Bonjour Flon-Flon !

Kennen jullie Flon-Flon al ??
Dat is ons Franse vriendinnetje !! Flon-Flon is een schaapje en ze spreekt enkel Frans. Maar dat is voor ons geen probleem hoor, met hulp van tekeningen en gebaren, kunnen we best wel converseren. En zingen ! Want Flon-Flon wil later graag een beroemde zangeres worden ... Ze heeft ons ook al vanalles verteld over het gezin waar ze woont. En vraag jullie snuiters maar eens naar het liedje dat we samen zongen ... Bonjour Flon-Flon !

Herfst


Geen mooiere plek om een herfstwandeling te maken dan onze speelweide ... een prachtig plekje natuur, dat er natuurlijk elk seizoen anders uitziet. We bekeken de kleurenpracht, vonden zaden en noten, zelfs verschillende soorten paddenstoelen en de spinnen waren er ook druk bezig met hun webben ... Geniet mee van de prachtige plaatjes (hier en in ons album) !!

Het hongerige kuiken


Ouders vragen vaak : vertel eens hoe je dit of dat aanbrengt aan de kinderen ? Welke trucjes, verhaaltjes, beelden, ... horen daar dan bij ? Nou goed dan, een voorbeeldje ! Dit is ons hongerig kuiken ... er hoort natuurlijk heel wat dramatisatie bij, waarbij het Hongerige Kuiken door de klas heen raast en vanalles op wil eten :-) Mààr, het Kuiken is zo hongerig, dat het altijd meteen de grootste portie neemt ! Aha ! Zo komen we langzaam maar zeker tot wat je dan op het bord ziet staan : de wiskundige tekens <>, die natuurlijk een verkleinde versie zijn van het bekje van het kuiken, dat altijd wijd open staat naar de kant waar het meeste te eten valt. Snappen jullie het ? De kinderen zijn helemaal mee ! :-)

zondag 17 oktober 2010

Terug !


Het is een beetje stil geweest, omdat het niet alleen in de klas heel erg druk was, maar ook daarbuiten ... en dan vliegen de weken heel snel om !
Maar we zaten niet stil, er volgt deze week verslag over de voorbije weken én er staan een heleboel nieuwe foto's in het album ... ga maar snel piepen !!