vrijdag 26 november 2010

Hoor wie klopt daar, kinderen ?


Het is bijna zover, de verjaardag van Sinterklaas nadert !
En terwijl we gespannen afwachten, mooie tekeningen maken, lange wensenlijstjes aanleggen en hard hopen dat er niet té veel in dat Grote Boek staat ... knutselen we nog iets leuks voor Sinterklaas en Zwarte Piet in de klas. We maakten een mooie Sint&Piet in gekleurd zoutdeeg. We bekeken samen hoe je zoutdeeg kan maken (een ideetje voor een regenachtige zondag !), roerden er wat verf onderdoor en tadààà : gekleurd zoutdeeg ! Heel dankbaar om mee te werken. We leerden eerder al over kleuren (onder andere in Huisje-Boompje-Beestje) en herhaalden nog eens de hoofdkleuren : rood, geel en blauw. Met deze drie knallers kun je zélf alle kleuren maken, als je maar correct mengt. En dat deden we dan ook. We mengden zelf de kleuren die we wilden om de hoed van onze Zwarte Piet te versieren. Voor sommige kinderen een hele ontdekking ! Nu gaan ze nog de oven in ...

In blijde verwachting ...


Jààà, we zijn in onze klas toch ook wel een beetje "mee" in blijde verwachting hoor ... Als alles goed gaat, krijgt Aurélie er in het voorjaar een broertje of zusje bij !! We vinden het superspannend en we krijgen regelmatig een verslag van de "vorderingen", van de trotse grote-zus-in-spé natuurlijk. Deze week bracht ze een klein schaalmodel mee van een zwangere buik. We bekeken eens goed hoe de baby daar precies in past. Wonderlijk, daar was iedereen het over eens ! Nog een paar maanden geduld ... een nieuwe lente, nieuw leven !!

Het weer


Waar de laatste tijd rond werkten tijdens onze W.O.-uren ? Een project rond het weer ! Tijdens onze dagelijkse afspraak met Huisje-Boompje-Beestje, leerden we vanalles over verschillende weersomstandigheden en weer-fenomenen. Hoe maak je een regenmeter ? En een windvanger ? Een klein briesje kan uitgroeien tot een heuse orkaan ... Waarom maakt de donder zo'n lawaai en hoe ontstaat bliksem ? En wat doen we best wél en wat beter helemaal niét bij zwaar onweer ? We werkten er nog even over door en vulden ook een weekje een weerkalender in. Deze was uiterst gevarieerd ... in het begin van de week scheen de zon en tegen het einde van de week vielen de eerste sneeuwvlokken ! Want dat leerden we ook ... je kan het proberen te voorspellen, maar uiteindelijk doet Meneer Weer z'n eigen zin en wij moeten ons zo goed mogelijk aanpassen !
Foto's zijn van de "bliksem-opwekker" (statische elektriciteit) die Anthony meebracht in functie van ons project. Cool was dat !

Happy Birthday to Faith !

Onze Faith werd 6 jaar, hiep hiep hoeraaaaa !!!
We maakten er een gezellig feestje van in onze klas, met een heerlijke traktatie van Faith. Nog vele mooie jaartjes hoor !

woensdag 10 november 2010

Gelukkige verjaardag Debby !


Debby werd zes jaar en dat hebben we gevierd !!
Ze bracht twee heerlijke, zelfgebakken cakes mee, waar we de ganse dag van hebben gesmuld. Van harte gefeliciteerd, Debby !!

Lijnen


Alweer wat nieuws geleerd !
Met touwtjes, spaghetti en satéstokjes maakten we rechte lijnen, gebogen lijnen en gebroken lijnen. Al doende leert men !

Happy Birthday Dylan !!


Dylan is 7 jaar geworden, hoera hoera !!
Hij bracht twee heerlijke cakes mee naar de klas en leuke kerstversieringen om straks in onze boom te hangen. Het was feest !
Nog veel mooie jaren, Dylan !