zondag 9 oktober 2011

Project appelen - fruit






Thomas trakteert !





In de zomervakantie was Thomas jarig en hij trakteert ons voor die gelegenheid.
Van harte gefeliciteerd, Thomas !

Jolien is jarig !






In september vierden we de 6de verjaardag van Jolien.
Van harte gefeliciteerd hoor !!

Foto's !

Jaaaaa, het werkt weer, vanaf nu zijn er weer foto's !
Zowel op deze blog, maar vooral : in het nieuwe klasalbum. Je kan gewoon doorklikken op de blog ("sfeerbeelden uit de klas" links op de blog, onder het Bijenkorf-logo) ofwel naar de fotosite van de school gaan, waar alle schoolalbums gesorteerd staan. De klasalbums blijven meestal maar één schooljaar staan, dus tijdig foto's opslaan/bijhouden, is de boodschap.
U kan weer af en toe eens die spreekwoordelijke vlieg op de muur zijn ... enjoy !

Wist je dat ...

Nu we nog heel even geen foto's hebben (maar daar komt snel verandering in !), kun je ons alvast eens leren kennen door een paar wist-je-datjes !

Dus, wisten jullie dat ...

... we met 21 kinderen in de klas zitten, 11 in het eerste leerjaar en 10 in het tweede leerjaar ?
... we ondertussen al 5 weken klas achter de rug hebben ? We zijn al goed op dreef !
... het eerste leerjaar het hele alfabet kleide en nu volop bezig is met het ontcijferen van woorden, in een mum van tijd kunnen ze lezen !
... het tweede leerjaar nu al drie weken zelfstandig kan werken met weekpakketten ? Het was even wennen, maar ondertussen doen ze dat echt supergoed !
... we enorm genoten hebben van de nazomerweken in onze weide ? Het was héérlijk en wie nu naar buiten kijkt, weet dat wij geweldig veel deugd hebben van onze voorraad zomervitamientjes.
... we tijdens onze projecttijd al de verschillende werelddelen bekeken, appels uit de boomgaard bestudeerden (opensnijden, bekijken, proeven, tekenen) en de spinnenpootjes telden ?
... we ons best gaan doen om deze blog het schooljaar rond levend en fris te houden ? Tot snel weer !

Nieuwe start !

Een fototoestel dat helemaal zoek was, daar begon het allemaal mee. Zo eenvoudig kan de aanzet zijn ... de aanzet tot het stilvallen van de klasblog ! Niet dat er niets meer gebeurde, integendeel. Maar vier maanden geen foto's, dat was het eerste probleem. Toen kwamen de examens, de toneeltijden en de bosklas er al weer aan en voor ik het wist, was de grote vakantie daar ... en de klasblog lag nog steeds te slapen.
Tijd voor een nieuwe start dus !!
Nu die eerste drukke weken van het schooljaar achter de rug zijn, kan ik me weer wat toespitsen op de extraatjes. Het kabeltje van ons foto-toestel is ondertussen zoek, dus het volgende "probleem" dient zich aan, maar daar laten we ons niet door ontmoedigen ! We beginnen er gewoon mee, zo is dat !
Welkom terug iedereen !!

zondag 9 januari 2011

Fijne feestdagen !







We wensen iedereen graag hele fijne en deugddoende feestdagen toe en een gezond en gezellig 2011 !!
Hierbij nog wat kiekjes van ons kerstfeestje in de klas. Iedereen bracht een cadeautje mee en we hielden een spannende kerstbingo. Morgane trakteerde ons op allerlei lekkers, waardoor het een écht feest was ! Dankjewel hoor !!
Check het foto-album voor een uitgebreid fotoverslag.

En 't gaat vooruit ...

Ze zijn zo enthousiast, ze smeken om te mogen schrijven. Wat een luxe ! :-)

Wij kunnen ... SCHRIJVEN !!


Jaja, echt waar !!
Tussen de Sint en de kerstdagen in, leerden wij rustig op ons gemak schrijven. Niet haasje-rep-je in september, als alles nog zo nieuw is. Nee, wij leren eens een tijdje lezen. En nu de letters al goed gekend zijn en we ondertussen helemaal vertrouwd zijn met het leven in 't eerste leerjaar, leren we schrijven. En dat gaat supergoed, want we hadden er ZOVEEL ZIN in !!!
Kijk maar eens in het foto-album ...