woensdag 10 oktober 2012

Ilke



Twee weken geleden stond de wereld plots stil. Onze Ilke, uit de eerste klas, werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis en de diagnose schudde onze wereld door elkaar : een hersentumor. Daags nadien werd ze al voor de eerste keer geopereerd in het UZ Gent, een operatie die 17 uur duurde.    Momenteel herstelt ze daarvan in Gent. Iedereen is hiervan natuurlijk flink onder de indruk. We babbelen er vaak over en we missen Ilke ontzettend.  We bundelen elke dag onze positieve gedachten en vibes en we hopen dat ze gauw terug bij ons kan zijn !! 's Ochtends in de praatronde steken we een kaarsje aan, voor ons een symbool voor Ilke en onze warme gedachten die we naar Gent sturen. Na de praatronde nemen de kinderen de kandelaar mee naar de werkruimte en zo is Ilke de ganse dag bij ons in gedachten. Heel veel goede moed, lieve schat, we duimen zo hard we kunnen voor jou ! 

vrijdag 5 oktober 2012

Water is gezond !


En de tijd staat niet stil ... ondertussen werkten we het project water bijna helemaal af ! We deden nog meer proeven en ontdekten dat sommige dingen heel goed drijven op water en dat andere voorwerpen meteen naar de bodem zinken. We leerden daar heel wat uit. Het werken in groepjes ging opnieuw heel vlot, het is mooi om te zien hoe de tweedeklassers de eersteklassers op sleeptouw nemen en hoe ze er samen in slagen om proefjes uit te voeren én het observatieblad samen in te vullen. 
We bekeken nog eens de verschillende watercircuits in huis, waar komt het propere water ons huis binnen, waar zitten al die buizen dan ? En hoe verlaat het vieze water ons huis, waar gaat het dan naartoe ? We verwerken alles tot een afgewerkt projectgeheel en dan zijn we stilletjes aan toe aan een nieuw idee ... benieuwd wat er op onze weg komt ! 
Ondertussen drinken we er nog een glaasje water op, wat dat is gezond, santé !