vrijdag 11 september 2009

Allemaal beestjes

Alweer weekend, ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt, zeker in Onze Bijenkorf. En het was weer een gewriemel van jewelste deze week ... bedrijvigheid van 's morgens tot 's avonds ! We kleiden dapper verder aan het alfabet en we zijn er dan ook bijna mee klaar. Nog een 5-tal letters en dan gaan we van start met het eerste verhaal van onze leesmethode. De kinderen zijn ondertussen rustig geacclimatiseerd en hebben een belangrijke letterbasis opgebouwd, dat zal zich zeker vertalen in een vlotter leesproces. Het zit hen als het ware al in de vingers, letterlijk en figuurlijk :-) Het eerste werkblokje van wiskunde is ook al afgewerkt, ze gaan er echt voor hoor !
Verder vlogen de insecten ons deze week opnieuw om de oren, het project kan op veel enthousiasme rekenen ! En de beestjes kruipen overal doorheen ... we knutselden een grote libelle (van wegwerpmateriaal), we verdeelden stippen onder de lieveheersbeestjes in een wiskunde-activiteit, we speelden "giftige mug" in de L.O.-les, enz ... Zo leeft het echt bij de kinderen en zijn ze voortdurend betrokken.
En dan hebben we het nog niet gehad over ons bezoek aan de zee deze week, over de zalige momenten in onze Tuin, enz ... Check even ons klasalbum en de andere schoolalbums en u bent weer helemaal mee !

Geen opmerkingen: